John har sit på det tørre!

Regn er godt for afgrøderne og for de af vores bygningsmalere, der ikke skal male udenfor.

For John Rohde, der er konduktør hos os på 9. år, spænder vejret sjældent ben for noget som helst. Og skulle det ske, er John kendt for at være løsningsorienteret. 

Det ligger til hans familie. Johns farfar, der drev et mekanikerværksted i Ry, arrangerede fx en læreplads til ham. Det skete, da Helmer Bosen, der drev malerfirma i Ry, en dag kom og skulle have sin veteranbil restaureret.

Det var fint for John, selvom han ellers havde forestillet sig et ophold i USA. Han så et stort lys i sin farfar, og kun 20 år gammel stod han færdig som bygningsmaler.

De næste fire år rullede af sted som flydende maling på den ene flade efter den anden, men så skiftede John position. Hos Herm. Rasmussen A/S i Silkeborg blev han projektansvarlig eller konduktør, som vi kalder det i branchen. Her var han ansat i ti år, til han besluttede at blive selvstændig.

John drev malervirksomhed i tretten år. Undervejs ramlede han ind i finanskrisen og heraf nedgang i byggeriet, og fristelsen for igen at blive lønmodtager var stor. John ringede derfor til vores direktør, Carsten Sørensen, som han kendte lidt på forhånd og havde et godt indtryk af. De to faldt i hak, og siden har John været en af os. Gudskelov – for han er med tiden blevet meget svær for os at undvære.

56-årige John Rohde sørger dedikeret for, at vi lykkes med opgaverne. Specielt de helt store byggeprojekter. Ud fra den givne bygherres krav beregner han materiale-, ressource- og tidsforbrug og omsætter det i et nøje specificeret tilbud, som han ved realisering projekterer og følger tæt. Fx konstaterer John ved selvsyn, at vi holder ord, hvilket han i kontinuerlig proces rapporterer i vores kvalitetssikringssystem, Ajour.

– Og når han ikke det hele, trækker han på Jane Nørgaard – en anden af vores dygtige konduktører.

På de største projekter har John op til 25 bygningsmalere i gang samtidig, og han holder meget af samspillet med hver eneste. Han sætter en ære i, at de har det påkrævede værktøj, sikkerhedsudstyr og materialer, og at de ved siden af deres velfortjente akkordløn føler sig motiverede.

Faktisk elsker John sit arbejde, har han indrømmet. Det er vi selvfølgelig glade for, sagt i erkendelsen af, at der er andre gode ting i livet. Fx sommerferie – og den kommer også til John. Det har han planlagt sig ud af, som han siger.

Sammen med sin hustru Anette og deres to voksne sønner med kærester skal han bl.a. i sommerhus i det sønderjyske og nyde den danske sommer. Og det lunefulde vejr? Det kan bare komme an. John vil altid få det bedste ud af tiden – selv i regnvejr.