Respekt for det gamle håndværk!

Fredede og bevaringsværdige bygninger kræver restaurering og vedligehold efter helt særlige forskrifter. Den slags maleropgaver har vi kompetencerne til at kunne løfte. Det har vi indtil flere gange bevist. Af den grund tilhører vi en særlig håndværkselite i Danmark, der anbefales af interesseorganisationen Historiske Huse.

Både bygninger og interiør

Vi tager os både af bygninger ude og inde og af interiør. Langt de fleste maleropgaver foregår på stedet. Men det sker også ofte, at vi ved renovering af gamle, sprossede vinduer med forsats afmonterer og medbringer dem til vores værksted. Her har vi de optimale betingelser for arbejdet med afskrabning, slibning, grunding og kitning af vinduer.

Restaurering af Viborg Teater

Konkret har vi bl.a. medvirket til renoveringen af Viborg Teater i 2021. En neoklassicistisk bygning fra 1909 – hvor alt interiør skulle renses ned, behandles og males på baggrund af konservatorundersøgelser under tilsyn fra Slots- og Kulturstyrelsen.

I dette forløb var vores faglighed, overblik og fokus virkelig afgørende. For selvom en given farve skulle anvendes flere steder, krævede hvert underlag sin unikke type maling, tørretid, malerværktøj osv. Se med her.

Malerfaget før og nu

I gamle dage tog man ikke de arbejdsmæssige hensyn, som man gør i dag. Hverken til miljøet eller i forhold til malernes sikkerhed og sundhed. Når vi hos Carsten Sørensen går til restaureringsopgaver, sker det selvfølgelig efter nutidens normkrav for malerarbejde. Kun selve håndværket udføres efter de samme malerteknikker, som datidens malermestre benyttede.

Kontakt

Line Sjørup
Servicechef/Konduktør

M: 22 49 96 90